DBU Fyn og Albani Fonden ønsker sammen at hædre en breddeklub på Fyn, der gør en ekstra indsats for at skabe et attraktivt og velfungerende idrætsmiljø for både unge og gamle.

Prisen uddeles - under hensyntagen til klubbens størrelse - til en klub, der er inde i en flot udvikling.

De tre nominerede til prisen for 2024 er:

Vindinge BK
Vindinge BK var også nomineret til prisen i 2023 for et imponerende arbejde, der bare er fortsat siden. Derfor er klubben også den første, der er nomineret til hovedprisen to år i træk. Siden sidst er klubben blandt andet blevet både DBU Børneklub og Get Movin'-klub. Det er begge "stempler", der bevidner om, at man i klubben arbejder meget målrettet med fortsat at udvikle klubmiljøet - med særligt fokus på børnene (DBU Børneklub) og pigerne/kvinderne (Get Movin'). Klubben er dog også fint repræsenteret på herre seniorsiden med et hold i både Serie 1 og Serie 3. Man er desuden i gang med at starte et kvinde seniorhold op. Læg dertil både Veteraner og Super Veteraner og motionisterne, der ugentligt deltager i klubbens Fodbold For Hjertet-tilbud, som afvikles i samarbejde med bl.a. Nyborg Kommune og DBU Fyn.

Generelt summer det af liv på banerne i den østfynske fodboldklub, der pr. d.d. tæller 406 registrerede fodboldspillere, svarende til en vækst på 82 spillere eller 25% siden 1. september 2023. Klubbens spillervækst udspringer fra et højt aktivitetsniveau i klubben, der bl.a. har udbudt DBU Fodboldskole ikke bare én men to gange det seneste år. 

Klubben gør en dyd ud af at engagere deres unge i klubben ved at bruge ungseniorer som trænere og de lidt yngre som hjælpetrænere.  Generelt har klubben en imponerende opbakning fra frivillige til alt fra interne arrangementer til større events i og udenfor byen som markeder, Oktoberfest, koncerter og meget mere. Klubben har i det hele taget en meget sociale profil, og derfor var det også oplagt for klubben at invitere til storskærmsarrangementer på klubbens kunstgræsbane i forbindelse med EM i sommers. De mange arrangementer binder unge som gamle, aktive som passive sammen, og de relationer er det, der giver Vindinge BK dens helt særlige klubånd.


Aarslev BK
I Aarslev BK er men det seneste år vækstet fra 598-634 registrerede fodboldspillere - en vækst der fordeler sig over begge køn. Børn og unge udgør de 437 af medlemmerne, og klubben arbejder aktivt på løbende at styrke børnemiljøet som DBU Børneklub. Det er i fin tråd med klubbens motto "Fodbold for alle".

Aarslev BK er en udviklingsorienteret klub, der bl.a. indgår - isamarbejde med Ringe Svømmeklub - som spydspidsforening i DIF-projektet "Fremtidens Idræt for Børn og Unge", der sætter fokus på udviklingen af børne- og ungemiljøer nu og i fremtiden ved bl.a. at bygge bro mellem idrætsforeninger indenfor forskellige sportsgrene. Generelt er der et godt socialt miljø i klubben, der bl.a. er baseret på en række events såvel på banen såsom fodboldskole og Pigeraketten som udenfor banen i form af bl.a. klub-/byfest, ølsmagninger, landskamptur for trænerne og meget mere. 

Klubben byder på flotte faciliteter, hvor både banerne såvel som klubhuset har fået en kærlig hånd af klubbens frivillige indenfor det seneste års tid. Tidligere på året lykkedes det, med støtte fra bl.a. lokale virksomheder, at rejse finansiering til klubbens nye, flotte digitale måltavle.

Af indstillingen lyder det bl.a.:

Her er der plads til alle, uanset niveau og erfaring. Alle spillere, trænere og frivillige arbejder sammen om at skabe en positiv og inkluderende atmosfære, hvor alle føler sig velkomne. Den gode holdånd er en af Aarslev BK's største styrker. Spillerne støtter og hjælper hinanden både på og uden for banen. Der er et beundringsværdig sammenhold.

OKS
OKS er en stærkt lokalt forankret fodboldklub med fokus på fællesskab og sportslig udvikling uanset køn, og om du er barn, ung eller voksen. Derfor ynder de også at referere til hjemmebanen OKSon Park som "Midtbyens Samlingspunkt". Og der samles i sandhed mange på og uden for banerne hos OKS'erne på Østerbæksvej, hvor hele 897 registrerede fodboldspillere har deres gang. Det er en fremgang på hele 164 medlemmer på blot ét år. Læg dertil et hav af tilskuere og frivillige. 

Succesen er ikke kommet af sig selv. Klubben arbejder nemlig målrettet på at skabe, hvad de selv kalder "Det Fede Fodboldmiljø For Alle". Klubben oplever på den baggrund vækst i stort set alle alderskategorier på tværs af køn. På seniorsiden kan de bolchestribede mønstre hele 12 herreseniorhold og 4 kvindeseniorhold. Derudover tæller holdlisten et hav af andre hold i alle aldre. 
Udover de traditionelle fodboldtilbud byder klubben også på en række alternative tiltag som eksempelvis Fantastisk Fritid for Piger, FC Demens (i samarbejde med DBU Fyn og Odense Kommune), Fantastisk børnehavebold og ”Gymbold” (i samarbejde med Munkebjerg Gymnastikforening).

Klubbens anlæg er løbende, i samarbejde med både kommune, private, fonde og frivillige, blevet moderniseret. Der er f.eks. senest kommet vandingsanlæg på to baner, klubbens streetbane er blevet renoveret, klubbens udendørs grillområde er moderniseret, det gamle klubhus har fået en tiltrængt make-over, og senest er der etableret et nyt 'Playground' område med agility- & legeområde for klubbens mindste spillere og lokalområdets børn. To store projekter, som skal bedre forholdene for medlemmer og gæster yderligere, er på tegnebrættet. Det omfatter en totalrenovering af kunstgræsbanen og en udvidelse af klubhuset.

Hvordan og hvornår kåres en vinder? 
Blandt de tre nominerede udvælger en jury vinderen, der kan bryste sig af titlen som Årets Fynske Fodboldklub.

Vinderen offentliggøres ved Fynsk Fodbold Award d. 25. oktober.

Med prisen følger foruden hæderen en præmiesum på kr. 25.000,-. fra Albani Fonden.

Se mere om prisen her.