Opdateret 22.08.2024

Knap var de fynske fodboldspillere kommet hjem fra stranden, før den første runde i Herrernes Albaniserierne blev sparket i gang. Og sikken en start! 36 mål i 7 kampe - mere end 5 i snit - blev det til i 1. runde. Lad os bare konstatere at underholdningsværdien var i top, og lad det bare være et gennemgående tema for den kommende fynske sæson.

I weekenden startede så stort set alle de andre fynske turneringer. Meget kan være nyt på de enkelte hold med nye spillere og måske nye trænere. Derfor er det altid spændende at se, hvor overraskelserne kommer, og hvordan de lokale helte kommer fra start.

Også børnefodbolden og dens mange stævner venter forude, og det bliver fedt, når de fynske fodboldbaner igen for alvor fyldes med fodboldglade børn, der bare nyder legen med bolden. Og det er jo heldigvis netop det. En leg. Det skal vi voksne lige huske nogen gange. Børnene skal øve sig i selv at finde løsninger i samspil med deres trænere. Børnefodbold er ikke Playstation for voksne. Når det så er sagt, vil jeg sige til jer forældre; Fedt at I bakker jeres børns leg med bolden op! Bliv endelig ved med det.

Jeg vil under alle omstændigheder her ønske alle fynske fodboldspillere og deres trænere en rigtig god sæson. De næste måneder venter jer en perlerække af gode oplevelser i fodboldens fællesskab - både i klubhuset, omklædningsrummet til kampe og til træning.

God sæson til hverdagens lidt mere skjulte helte

Også til de mange frivillige i klubberne, vil jeg ønske en god sæson. Det er mange af jer, der får hjulene til at dreje rundt i klubben - ofte lidt i det skjulte. Jeres arbejde er enormt vigtigt. Ikke bare for spillerne, holdene og klubben. Men også for lokalsamfundet, som uden den lokale fodboldklub ville være et fattigere sted. En fodboldklub skaber liv, sammenhold og engagement i et lokalsamfund. Så, husk nu at klappe jer selv på skulderen. Og husk også, at det skal være sjovt. Glem derfor ikke det sociale. Tag ud og spis sammen, grill op i klubben...eller hvad I nu kan finde på. Det er glæden ved at mødes, gøre og lykkedes med noget sammen, der giver ilden til det frivillige arbejde. Og, det er den ild og virkelyst, der giver børn, unge og voksne gode oplevelser i det lokale fællesskab i klubben.

God sæson til vores engagerede dommere 

Der skal her også lyde ønsket om en god sæson til alle vores dommere. I viser stort engagement, og det står ret tydeligt, at I generelt nyder at komme afsted med fløjten eller flaget. Det kan vi se, sort på hvidt, når vi retter blikket mod den mulighed, I har for selv at tilvælge flere kampe end dem, I får tildelt. Det er der nemlig fortsat flere af jer, der gør. Tak for det. I er - som spillerne, trænerne og de frivillige i klubberne - en meget vigtig del af den fynske fodboldfamilie og en vigtig brik i at skabe gode (fodbold)oplevelser for store og små, dag efter dag. 

Tag på "stadion"

Til alle jer andre der læser med, vil jeg blot sige: Tak fordi I bakker jeres lokale hold op. Det betyder helt sikkert meget for dem. Og hvis I ikke lige har fået det gjort så meget den seneste tid, vil jeg blot sige; "Se at komme afsted" - ikke mindst for jeres egen skyld. En fodboldklub er et super mødested, der både kan byde på god underholdning på banen og alle chancer for at blive en del af det lokale fællesskab. Og nårh ja, så er en "stadionplatte" jo heller ikke værst. 

Med de ord ønsker jeg os alle en rigtig god sæson. Personligt glæder jeg mig meget til endnu en spændende en af slagsen i fynsk fodbold.

Vi ses derude.

/Bjarne Christensen, formand for DBU Fyn

Du Kender Typen2