Fodbold og fællesskab skal hjælpe udsatte unge i job på Nordfyn
Fodbold og fællesskab er nøgleordene, når Otterup Boldklub, Nordfyns Kommune og DBU/DBU Fyn den 8. september søsætter "Fodbold for Fremtiden". Et beskæftigelsesprojekt, som har til formål at hjælpe en udsat målgruppe af ledige i alderen 18-29 år ind i samfundets fællesskaber.
I 26 uger er de unge mænd og kvinder en del af et aktiveringsforløb, som indebærer fodboldfitnesstræning to gange om ugen. Desuden vil deltagerne løbende opleve forskellige, inspirerende oplæg og aktiviteter samt blive indkaldt til samtaler med henblik på at få et større netværk og blive klædt på til fællesskabet i erhvervslivet, på uddannelsesinstitutionen og i fodboldklubben.
- Unge har brug for at opleve, at de er del af et fællesskab og der bliver regnet med dem. Alt det kan en holdsport som fodbold hjælpe dem med at se værdien i. Fodbold synliggør netop værdien af et stærk fællesskab, og det kan de unge tage med sig videre i deres liv, siger Morten Andersen, borgmester i Nordfyns Kommune.
Del af velfærdsaliance
Projektet er et led i velfærdsalliancen mellem DBU, DBU Fyn og Nordfyns Kommune. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2021 - 31. december 2025 og skal være med til at styrke foreningslivet i kommunen og få nye målgrupper til at dyrke motion.
Gennem fodboldtræning, temaoplæg og mentorrådgivning skal projektet være med til at hjælpe de unge mennesker videre i forhold til uddannelsesvalg, virksomhedspraktik, løntilskud og foreningsliv. Deltagerne er udvalgt til at være med i projektet uanset fodbolderfaring eller køn.
- De unge vil opleve at være en del af et fællesskab både i foreningen og på fodboldbanen. Vi tror på, at projektet styrker de unges netværk, selvværd og ansvarsfølelse, som har stor betydning, når de skal finde et job og deres vej i livet, siger Mette Landtved-Holm, Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget.
Projektet er en helhedsorienteret og tværgående indsats, hvor fællesskab, rummelighed og stabilitet er omdrejningspunktet for at hjælpe de unge borgere og skabe et endnu stærkere velfærdssamfund.
- Fodbold for Fremtiden er metodeudviklende. I et værdifuldt samarbejde mellem tre forskellige aktører hjælpes en særlig målgruppe tilbage i samfundet med fællesskab, glæde, inspiration og motion. Fodbolden er en ny vej at bevæge sig i beskæftigelsesindsatsen, og vi glæder os meget til at komme i gang på Nordfyn, forklarer Edin Hajder, der er decentral projektleder i DBU Jylland.
Opstart den 8. september kl. 9.00
Fodbold for Fremtiden bliver officielt startet onsdag den 8. september kl. 9.00. Her får spillerne overtrækstrøjer, og pressen får mulighed for at lave interview og tage billeder. 4 repræsentanter fra DBU's bestyrelse deltager desuden.