Da vi fik lov til at mødes igen, var der kæmpe gensynsglæde på holdet. Det kunne faktisk ikke gå hurtigt nok med at komme i gang med at spille, så min trænermakker og jeg måtte lige fastholde dem i, at vi altså lige var nødt til at varme op først. Jørgen Rasmussen, træner for motionsfodboldholdet for mænd i Otterup Bold- og Idrætsklub

Motionsfodboldholdet for mænd i Otterup startede for 4-5 år siden. Alderen på spillerne er fordelt fra 18 til midt i 50’erne, og de mødes en gang om ugen, hvor trænerne sørger for en god opvarmning, hvorefter de deler to hold og spiller kamp mod hinanden. Normalvis er de 16-18 stykker, der mødes til træningen, men i genstarten efter corona-nedlukningen har der været stor efterspørgsel på at komme med på holdet.

 

- Jeg tror, der er omkring otte nye, der prøver vores træning af i øjeblikket. Vi kan virkelig mærke, at coronaen har gjort, at flere har brug for at komme ud og røre sig, og så har de søgt vores hold. Det er vi jo bare rigtig glade for. Nu hvor vi må være helt op til 50, er der jo heller ingen problemer. Vi nyder bare, at der kommer flere til, fortæller Jørgen Rasmussen.

20210324 195313 Foto: Jørgen Rasmussen

 

Holdet skulle holdes sammen under nedlukning

Ikke mange kilometer uden for Otterup er Fodbold Fitness-kvinderne i Skeby GF også godt i gang igen efter corona-nedlukningen. De 14 spillere, som holdet består af, er blevet holdt godt sammen under nedlukningerne af deres engagerede træner, Dorthe Bomann. Sammenholdet - også under corona-nedlukningen - er nemlig fundamentet for det lille Fodbold Fitness-hold.

 

- Vi har en lukket Facebookgruppe, hvor vi kan skrive alt muligt praktisk til hinanden, men for eksempel også dele fjollede videoer eller en sjov træningsøvelse. Det har gjort, at vi stadig har kunnet føle os som et hold - også under en nedlukning. Det tror jeg har været vigtigt. Ellers kunne jeg måske godt frygte, at holdet ville fise ud i ingenting, fortæller Dorthe Bomann.

Dorthe Bomann Spil Foto: Dorthe Bomann

 

Under første nedlukning i marts lavede hun gennem et par måneder såkaldte "7 days challenges", hvor holdet skulle løbe, gå eller cykle, lave forskellige fodboldudfordringer eller danse just dance-videoer. Alt sammen aktiviteter der på afstand var med til at holde holdet sammen.

 

- Det var megasjovt, fordi vi inde i Facebookgruppen delte videoer med vores nogle gange kiksede forsøg. Det styrkede sammenholdet helt vildt. Jeg har også oplevet, at bare det at skrive i gruppen og fortælle, hvor meget man glæder sig til at komme tilbage, har været med til at give spillerne lyst og blod på tanden i forhold til at komme tilbage nu, afslutter Dorthe Bomann.

 

Læs andre historier fra genstarten af den fynske fodbold her: