Særlige OBS-punkter til indefodbolden
De fynske fodboldspillere kan snart snørre skoen og betræde halgulvet. Indesæsonen står for døren. Der er dog en rækker forhold omkring både spillerregler og coronarestriktioner, de skal være opmærksomme på. Redigeret 30/10-20.
Mindre regelændring i indefodbolden
Den eneste regel, der decideret er ændret i indefodboldspillet er relateret til Fairplay. Fairplay-frisparket udgår nemlig – og erstattes af igangsættelsen ”dommeren lader bolden falde”.
Bemærk dog:
1. Hvis bolden ved spillets afbrydelse var i straffesparksfeltet – eller sidste boldberøring var i straffesparksfeltet, skal bolden falde til en spiller fra det forsvarende hold i feltet.
2. Hvis to spillere udvises for en tackling – eller et kraftigt sammenstød – igangsættes spillet ved at ”lade bolden falde” til en spiller fra det hold, der sidst rørte bolden inden tacklingen.
Indefodbold under coronarestriktioner
Indefodbolden er naturligvis blevet tilpasset de pt. gældende retningslinjer for corona. Det betyder følgende:
- Tilskuere: Tilskuere til idrætsaktiviteter i tilladt ifølge bekendtgørelsen. Der gælder dispensation fra forsamlingsforbuddet for tilskuere til både træning og kamp nu (hvor der i princippet må være op til 500 personer), men med meget strikse retningslinjer. Det er altså vigtigt, at alle tilskuere/forældre bliver siddende på deres plads under hele træningen/kampen. Klubbens bestyrelse anbefales at tage stilling til, om der må være tilskuere til træningsaktiviteter.
Nogle haller kan have begrænsede antal tilskuerpladser og nogle haller har slet ikke plads til tilskuere. Kontakt evt. stævnelederen/hallen for info herom.
NB! Det er vigtigt at træneren/klubben får kommunikeret dette til forældrene!
Forsamlingsforbuddet er aktuelt på max. 10 personer (dog udvidet til max. 50 personer for hold med spillere op til og med 21 år). Det betyder, at der lige nu kun kan afvikles kampe og stævner for hold med deltagere op til og med 21 år.
- Puljer: Puljerne består i år af færre hold grundet forsamlingsforbuddet. Det er derfor vigtigt, at man melder afbud i så god tid som muligt, hvis man ikke kan stille op. Hvis man ikke har fået tilmeldt et hold, kan man komme på venteliste. Det betyder også, at puljerne kan være sårbare for afbud, og vi opfordrer derfor alle hold til at strække sig langt for at komme afsted til stævnet.
- Udskiftere: Antallet af udskiftere er reduceret til 2 (indefodbold) og 5 (Futsal) - for at imødegå forsamlingsforbuddet.
- Omklædning: Man skal ikke forvente, at der er mulighed for omklædning før eller efter stævnet.
- Alle over 12 år skal bruge mundbind i alle indendørs faciliteter med offentlig adgang, medmindre de deltager i idrætsaktiviteten eller sidder ned.
- Rengøring af hal mellem puljer: Man må først komme ind i hallen, når stævnelederen giver grønt lys. Når man har spillet den sidste kamp i puljen, skal man forlade hallen, som skal rengøres mellem puljerne (målstolper og top på bander skal sprittes af).
Særligt for hallerne
Hallerne og de personer, der styrer dem, spiller naturligvis en vigtig rolle for indefodbolden, og for at stævnerne afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt. Derfor møder I måske nedenviste, når I kommer ud i hallen.
Hjælp hallens folk, dig selv og hinanden ved at respektere de opstillede regler.
God kamp!