____________________________________________________________

Temaaftenen tog sit udgangspunkt i, hvordan frivilligheden trives i et moderne samfund med fokus på individet, og hvordan man som forening kan forholde sig til det.

DBU Fyns klubrådgiver Niels Nielsen stod for aftenens oplæg, der skabte grobund for det efterfølgende gruppearbejde og en debat ud fra spørgsmålene:
  • Hvilken betydning har Kirkeby IF for dig/din familie/byen?
  • Skal Kirkeby IF ændre/udvikle sig til noget andet end i dag for at være en god forening. Hvis ja hvordan?
  • Hvis Kirkeby F forsvandt, ville byen så mangle noget?
73 personer var mødt op, og det gav en livlig summen om bordene og en masse gode tanker og ideer.

- Vi opfordrede folk til at komme og give input til og hjælpe med den videre udvikling af Kirkeby IF. Desuden satte vi et gavekort på højkant, som man kunne vinde på dagen, fortæller klubbens formand Jørn Hansen om det fine fremmøde.

Han understreger at mødet ikke var et udtryk for en krise, men nærmere rettidig omhu i forhold til at sikre frivillig nok til at fastholde aktivitetsniveauet og udvikle klubben yderligere.

25 nye frivillige står klar
Som udgang på mødet opfordrer fodboldklubbens formand de fremmødte til at skrive sig på en liste, hvis man gerne vil give en hånd med i klubben. Det gjorde 25 personer.

Listen udgør nu klubbens "hjælperbank", som man forventer at udvide løbende. Af listen fremgår personernes kontaktoplysninger og ikke mindst, hvad de ønsker at hjælpe med.

- Flere af de nye frivillige har tilkendegivet, at de gerne vil på træner- og kamplederkurser, så der er gode muligheder for at få nye trænere og dommere i klubben. Desuden er en af dem blevet ny sekretær for bestyrelsen, fortæller Jørn.

Ja, der er masser af optimisme og udviklingsparathed i Kirkeby IF, og mødet har kun det yderligere næring:

- Når man som foreningsleder på sådan en dag får ord og skulderklap med følgende ordlyd; netværk, dannelse af vore børn, socialt sammenhold, base for lokalsamfund, børneopdragelse, modvirke skolelukning, nye mennesker mødes, Kirkebys omdrejningspunkt....Ja så er vi som bestyrelse også klar til at påtage os nye opgaver og udvikle foreningen med en masse nye hjælpere, slutter Jørn.

Næste skridt bliver, at bestyrelsen samles til et møde, hvor eneste punkt på dagsordenen er at behandle og udvikle de indkomne ideer og forslag.

Skal vi hjælpe jeres klub?

Ønsker I også hjælp til, hvordan I får flere frivillige? Eller måske til noget helt andet?

Så tøv ikke med at kontakter vores klubrådgivere. De kan bl.a. hjælpe jer med at:
  • optimere driften, så der bliver overskud til at udvikle
  • skabe overblik over klubbens opgaver og fordele dem på flere hænder 
  • engagere flere frivillige
  • uddanne trænere og instruktører
  • få bedre gavn af DBU's IT-systemer
  • starte nye aktiviteter 
  • få nye medlemmer og mindske frafald
  • markedsføre din klub og synliggøre fodbold i lokalområdet
Se deres kontaktoplysninger her.

I kan også gøre brug af vores Bevæg Dig For Livet-konsulenter, der er specialister i at udvikle aktiviteter og ruste klubber til at fastholde og tiltrække teenagere og voksenmotionister.

Læs mere og se deres kontaktoplysninger her.