Ny protokol klar: Vi skal sikre en tryg genstart af fodbolden (TEST)
Onsdag den 24. februar blev det klart, at fodbolden til en vis grad kan genåbnes pr. 1. marts 2021. Protokollen, som beskriver, hvordan aktiviteterne skal planlægges og udføres, er nu klar i opdateret form.
På baggrund af myndighedernes udmeldinger i går har vi lavet en opdatering af protokollen for Fodboldens Corona-regler. Opdateringen offentliggøres nu, så man ude i klubberne har mulighed for at forberede genåbningen af træningen fra den 1. marts 2021. Opdateringen sker med forbehold for, at der kan komme en ny opdatering inden længe på baggrund af meldinger fra Kulturministeriet.
Der er mange ting at forholde sig til i protokollen, og derfor opfordres til en grundig gennemlæsning, inden der sættes gang i aktiviteter, eller før man deltager i dem.
En tryg oplevelse i fodboldklubben
Genåbningen af de udendørs idrætsaktiviteter, herunder fodbolden, sker som bekendt på baggrund af en ekspertgruppes beregninger på, hvor stor effekt på smittetrykket en åbning ville have.
Ekspertgruppens beregninger viser, at åbningen af udendørsidræt har en meget, meget minimal påvirkning på smittetrykket i Danmark. Hvis nedlukningen, som vi har kendt den i januar og februar blev bevaret, sagde beregningen, at der ville være 1063 smittede pr. dag, når vi når frem til den 15. april. Estimatet fra ekspertgruppen lyder, at dette tal vil være 1088 smittede pr. dag den 15. april, hvis man åbnede for udendørsidræt for grupper af 20 personer.
- Når det handler om at mindske virusspredning, er det jo rigtig godt at være udendørs. Grunden til det er, at der sker en fortynding af virussen, så hvis nogen til træningen er smittet, er der mindre risiko for, at de smitter andre, når man er udenfor. Jørn Komos, professor i mikrobilogi
Regeringens beslutning blev som bekendt, at man nu må samles 25 personer ved for eksempel udendørs fodboldaktiviteter, og det kan man roligt gøre ifølge professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet, Hans Jørn Kolmos:
- Når det handler om at mindske virusspredning, er det jo rigtig godt at være udendørs. Grunden til det er, at der sker en fortynding af virussen, så hvis nogen til træningen er smittet, er der mindre risiko for, at de smitter andre, når man er udenfor, udtaler Hans Jørn Kolmos, og fortsætter:
- Det er naturligvis vigtigt, at man overholder de hygiejniske retningslinjer og sørger for at spritte sine hænder og i øvrigt holde god afstand. Hvis man gør det, er der ingenting i vejen for, at man deltager i udendørs aktiviteter i for eksempel fodboldklubberne.
Denne opfordring og beroligelse er hermed givet videre. God fornøjelse med igangsættelsen ude på banerne!
For yderlige info kontakt: